De aangeboden dood, deel II

Frans Pointl en zijn biograaf David de Poel onderhielden van mei 2006 tot aan Pointls dood op 1 oktober 2015 een intensief contact. Eerst bezocht De Poel hem maandelijks om hem te interviewen voor zijn biografie. Vanaf januari 2009 werd het contact bijzonder intens doordat Pointl ernstig ziek werd.

De Poel bracht hem naar het ziekenhuis en ging dagelijks bij hem op bezoek. Terwijl Pointl vocht voor zijn leven speelde op de achtergrond iets heel anders. Zo gauw Pointl zich realiseerde wat er aan de hand was, instrueerde hij zijn biograaf: ‘Je moet dit allemaal opschrijven.’

Dat deed De Poel. Het resultaat is een lijvig dagboek van ruim 1000 pagina’s waarvan dit het eerste deel is. Niet alleen doods­bedreigingen worden beschreven, ook Pointls herstel, revalidatie, het latere verblijf in het Dr. Sarphatihuis en zijn overlijden komen uitgebreid aan bod.

Frans Pointl (1933-2015) werd in 1991 met zijn prozadebuut De kip die over de soep vloog bestsellerauteur (130.000 verkochte ­exemplaren). David de Poel (1973) schreef diverse romans en verhalenbundels. Over Frans Pointl publiceerde hij in 2019 de biografie De schrijver die over de soep vloog. Het boek kreeg jubelende reacties in de pers.
 
Dit boek is via deze website te bestellen. Prijs EUR 35,00.
 
Terug naar het overzicht

Uitgeverij Vreugdenberg | info@uitgeverijvreugdenberg.nl