Fraaie vergezichten

Een wandeling door Rotterdam aan de hand van Bob den Uyl.

Verschenen op 27 maart 2010, de 80e verjaardag van Bob den Uyl.

 

Bob den Uyl (1930-1992) telt talloze fans die veelal buiten Rotterdam wonen, maar niks te beroerd zijn om de wandelschoenen aan te trekken en in de voetsporen van de grote, sombere Rotterdamse romantische realist te treden. Twee van hen, de kenners en verzamelaars Ivar Schute en Mark van Leeuwen, nemen u mee op hun tocht door leven en werk van de auteur, van zijn verdwenen geboortehuis in Rotterdam-Noord tot zijn overeind gebleven laatste arbeidsplaats aan de Veerhaven, langs vele Fraaie vergezichten die onze reis vergallen. Loopt u mee?

 

Fraaie vergezichten die onze reis vergallen – Een wandeling door Rotterdam aan de hand van Bob den Uyl is meer dan zomaar een VVV-route: het is een speurtocht waarin stad, leven en werk samenkomen en door elkaar lopen.

Met wandelkaart op de binnenzijde van voor- en achterflap.

 

De auteurs Mark van Leeuwen en Ivar Schute zijn de beste gidsen die men zich wensen kan – samen hebben ze meer dan tien meter Uyliana in hun kasten. Niets ontgaat hun. Ze illustreren hun handleiding Rotterdam met zeer veel onbekend illustratiemateriaal. Ivar Schute stelde samen met Micha Koppenberg de bibliografie samen voor Nico Keunings biografie van Bob den Uyl, Een zeker onbehagen.

 

Fraaie vergezichten die onze reis vergallen verscheen bij uitgeverij Douane. Dit boek is echter via deze website te bestellen. Prijs EUR 12,50.

 

Terug naar het overzicht

Uitgeverij Vreugdenberg | info@uitgeverijvreugdenberg.nl