Ik wou dat ik jouw leven had

Over hoe het afliep met Rick Treffers in Spanje
 
Schrijfdebuut van een Nederlandse singer-songwriter over zijn leven als troubadour in Spanje en de bewondering en afgunst die hij daarmee oogst.
 
Na een afscheidstour langs clubs en theaters in Nederland ruilde Rick Treffers zijn Hollandse leven in 2011 in voor een nieuw bestaan aan de Middellandse Zee. Eindelijk: hij droomde er al twintig jaar over. Vijf jaar later ontvangt Treffers een interviewverzoek van een journalist uit Haarlem. Gevleid gaat Rick op het verzoek van Dick Scheffers in en weidt met groot genoegen uit over zijn avonturen in den vreemde.  
Dit interview verschijnt nu samen met Rick’s tourverslagen in boekvorm. In Ik wou dat ik jouw leven had geeft Rick een onbedekt kijkje in het kalende hoofd van de rondtrekkende muzikant, de soms keiharde muziekwereld in Nederland en Spanje en het leven in een ander land.
Ook Dick Scheffers leren we beter kennen. Zijn aantekeningen geven inzicht in de dubbele agenda’s, vooringenomenheid en de scoringsdrift van een regionaal journalist, die eigenlijk liever zelf muzikant was geworden.
‘Zijn muziek is een heel moeilijk verhaal, maar zo’n bohemienachtig leven in de Spaanse zon heeft natuurlijk ook leuke kanten, dat moet ik toegeven.’
 
Rick Treffers is onder een selecte club fijnproevers in onder meer Nederland, Spanje, Duitsland en Mexico bekend van zijn indiepop band Mist. Ook met zijn Nederlandstalige werk verwierf hij een eigen publiek. Met het album Prettige Vooruitzichten nam hij in 2010 afscheid van Nederland. Sindsdien tourt hij in een hagelwit pak als El Turista Optimista (de optimistische toerist) door heel Spanje met een repertoire van Spaanstalige popliedjes, waarin hij met liefde de draak steekt met de Spaanse cultuur. In Valencia maakt hij twee nieuwe Mistalbums en formeert hij een band met de crème de la crème van de lokale popscene. In 2018 werkt hij aan nieuw (hoofdzakelijk Engelstalig) repertoire dat zal verschijnen onder zijn eigen naam.
 
Terug naar het overzicht

Uitgeverij Vreugdenberg | info@uitgeverijvreugdenberg.nl