Liefde op schaal

Als Peter Goedhart eenmaal gaat vertellen is hij op zijn best. En vertellen doet hij in deze bundel met verhalen uit zijn rijke en ge­varieerde artistieke leven. Een leven dat pas echt begon als schepeling aan boord van de Willem Ruys, het vlaggenschip van de Koninklijke Rotterdamse Lloyd. Peter bevaart de wereldzeeën van Rotterdam tot Singapore, van Wellington tot Callao, van Christobal tot Miami. De zee, de eeuwige zee is een vast thema in zijn werk.
Aan de wal wijdt Peter zich aanvankelijk aan de journalistiek. Daarna bekwaamt hij zich als zanger en componist. Opnieuw reist hij de wereld over. Nu met een klassiek repertoire. Naast renaissance- en barokwerken hebben vooral de grootmeesters van het romantische lied zijn voorkeur: Schubert, Schumann, Brahms en vele anderen. Dan gaat hij zijn eigen programma’s maken waarvan de cyclus ‘Watermuziek’ jarenlang de zalen vult op locaties in het Rotterdamse havengebied. Veelal met eigen repertoire, soms met composities op teksten van zijn helden zoals Fernando Pessoa en Robert Louis ­Stevenson.
 
In 2014 verscheen bij Uitgeverij Douane zijn romandebuut ­Goole. In 2015 gevolgd door de roman En over het water het lied. Nu publiceert Peter Liefde op schaal, een bundel korte verhalen met ­klassieke thema’s zoals de onvolprezen liefde, het onvervulde verlangen, de pijn van afscheid en gemis. Weemoedige verhalen met de klankkleur van zowel de zeeman als de zanger. Peter ziet in elke vrouw een schip en in elk schip een vrouw, kiest een bevallige haven tussen haar dijen of laat ‘haar’, want elk schip is een ‘zij’, met brede heupen op de golven beuken. Het is duidelijk, dit zijn twaalf heerlijke verhalen van een ­romanticus, uniek in zijn soort.
 
Dit boek is via deze website te bestellen. Prijs EUR 19,50.
 
Terug naar het overzicht

Uitgeverij Vreugdenberg | info@uitgeverijvreugdenberg.nl